Zon is smeren!

IMG_9293De afgelopen dagen is het super hardloopweer. De temperatuur is meestal prima en het zonnetje die volop zijn best doet en lekker vaak te zien is. Ik ben er erg blij mee!

Hardlopen in de zon betekent smeren!

Buiten sporten is geweldig maar te veel zon krijgen kan riskant zijn. UVA-en UVB-stralen kunnen leiden tot een  progressieve beschadiging van de huid welke kanker kan veroorzaken. De beste manier om huidkanker te voorkomen is uit de zon te blijven, maar als je  buiten sport is dat natuurlijk onmogelijk…. Zorg daarom dat je 30 minuten voor je
run zonnebrandcrème hebt opgedaan. Doe het ook bij iets meer bewolking omdat 80% van de  ultraviolette straling door de wolken heen komt.

Het laatste wat je wilt is dat je midden in je training/run zweet mét zonnebrandcrème in je ogen krijgt. Kijk daarom voor zonnebrandcrème die ‘waterbestendig’  of ‘zweetbestendig’ is. Een andere tip is ook wat vaseline op je wenkbrauwen te smeren zodat het zweet niet rechtstreeks je ogen in gaat. Elke twee uur een laagje zonnebrandcrème opsmeren is aan te raden, iets vaker als je veel zweet.

Dus, smeren maar en gaan!

goede-zonnebrandcreme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.