Was-tip

robijn-wasverzachter-morgenfris-2000-mlNa het hardlopen is het goed als je zo snel mogelijk je kleding wast zodat transpiratiegeuren er niet in kunnen trekken. Ik was het meestal apart op een kort programma op 30 graden.

Was bij voorkeur met een vloeibaar wasmiddel. Waspoeder lost niet goed op in lage temperaturen. Hierdoor kan het zijn dat het poeder in de vezels van je kleding blijft zitten waardoor het na het wassen niet fris ruikt. Was je kleding altijd binnenste buiten. Op de hand wassen kan natuurlijk ook. Doe dat ook in lauwwarm water en laat het niet langer dan een half uur staan.

Waarom geen wasverzachter? De functionaliteit van je hardloopkleding gaat hierdoor verloren. Hiermee bedoel ik dat de technische weefsels beschadigen waardoor het specifieke ventilerende eigenschappen van loopkleding verloren gaan. Het laat een ‘vetlaagje’ achter waardoor de vezels minder vocht op kunnen nemen.

Na het wassen van je sportkleding niet in de droger stoppen. In de droger beschadig je de elastische vezels. Sportkleding droogt gelukkig snel zodat je het ook weer snel aan kan trekken ;-).

Een gedachte over “Was-tip

  1. Na al die jaren heel veel loopkleding (en turnpakjes en voetbaltenuetjes….) gewassen te hebben, is dit echt nieuws voor mij! Nooit bij stilgestaan, gewoon scheutje (niet teveel) wasverzachter erbij, vooral om de geur. Ik ga ermee stoppen. Eens kijken wat het verschil op termijn is. Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.