Pannenkoek

Heerlijk zeggen mijn kinderen als ik of mijn man pannenkoeken gaat bakken.

Het mooie is dat er altijd pannenkoeken overblijven voor de volgende dag, die zijn lekker én handig voor je training. Goede voorbereiding op een training of voor na het hardlopen. Het is een goede combi van eiwitten en koolhydraten.

Ook ideaal voordat je naar een event gaat, maar probeer het eerst een paar keer uit tijdens een training (dat geldt voor alle voeding).

Ik heb ergens dit super recept gelezen:

  • 250 ml melk
  • 125 gr boekweitmeel
  • 3 eetlepels kwark
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels boekweit- of havermoutvlokken
  • Olijfolie
  • Snuf zout
  • Honing of Ahorn siroop
  • Blauwe bessen
  • Plakjes banaan
pannenkoek

Bereiden: Meng de eieren en de melk luchtig in een grote kom zodat je daarna het boekweitmeel kan toevoegen. Hierna kan je de kwark en een snufje zout toevoegen en goed met de garde mengen. Als laatste voeg je de boekweit- of havervlokken toe.

Verwarm een goede pan voor en voeg daarna een klein scheutje olijfolie toe. Kleine pannenkoekjes zijn erg lekker zodat je er misschien wel meer tegelijk in de pan kan bakken. Voeg per pannenkoek een soeplepel beslag toe aan de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten totdat het gaar is.

Op je bord leggen en afmaken met een beetje honing of ahorn siroop, de blauwe bessen en schijfjes banaan. Blauwe bessen kan je ook in je beslag doen en meebakken, erg lekker!

Heerlijke pre/after run maaltijd!