Niet zo gênant

nietgenantVoordat je kinderen krijgt zijn sommige onderzoeken voor de vrouw niet echt prettig.

Je bent wat onzeker, je schaamt je voor je lichaam of je voelt je geheel niet op je gemak. Naarmate je verder in je zwangerschap bent, kan dat minder worden, bij mij was dat in ieder geval zo.

Toen ik was bevallen van mijn kinderen was ik het kwijt. Ze zeggen wel eens dat een bevalling zwaarder is dan het lopen van een marathon. Nu heb ik (nog) geen marathon gelopen maar ik weet wel dat je alles moet geven om je doel te bereiken… En wat je dan, op dat moment, niks kan schelen, is hoe je er uit ziet, wat je doet en hoe het gebeurt. Je gaat er helemaal voor, zo mooi, dit mechanisme! Die schaamte is er dan gewoonweg niet!

Heb ik een onderzoek, dan bereid ik me toch ‘stiekum’ een beetje voor. Wat ik doe om me helemaal te kunnen ontspannen tijdens een onderzoek, ik heb onlangs een afspraak gehad voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker, is vlak ervoor een stevige training te doen. Let maar op, je ligt heerlijk ontspannen in die stoel ;-).

Niks geen gêne meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.