Iets bekennen .. het is heerlijk!

Als Hardloopmoeder loop ik natuurlijk graag hard! Tja, anders ben je geen Hardloopmoeder toch?!

Nou, dan moet ik toch iets bekennen. De afgelopen 1,5 maand heb ik zeer weinig gelopen. Nu zal je denken hoe kan dat nou? Nou, daar heb ik wel een reden voor gehad.

In het begin van dit jaar heb ik een lastige blessure aan mijn voet gehad, fasciitis plantages (link). Deze blessure duurde erg lang en omdat je natuurlijk je voeten erg belast met hardlopen heb ik het heel langzaam weer op moeten bouwen, dat ging ook zeker niet pijnloos helaas. Het is een heftige blessure en komt vaak door overbelasting. In mijn geval was dat in ieder geval het geval.

In de zomervakantie wilden wij gaan wandelen in de bergen, een huttentocht met rugzak op en 7 dagen hoog in de bergen blijven (dit keer zonder kinderen). Ook hier belast je je voeten natuurlijk enorm mee en moet je voordat je dit kan doen goed trainen wil je überhaupt dit kunnen gaan doen. Wandelen en hardlopen zijn verschillende sporten ook al belast je je voeten natuurlijk bij alle twee de sporten wel. Maar door alleen te gaan hardlopen kan je niet een huttentocht doen (weet ik uit ervaring). Mocht je ooit een x een huttentocht willen gaan doen (met of zonder kinderen) let me know, ik heb er nu 4 gedaan en kan je er veel over vertellen).

Voordat de zomervakantie aanbrak heb ik dus veel met mijn bergschoenen getraind. Weken lang heb ik wel last gehad van mijn voet maar deze heb ik elke keer goed verzorgd door te masseren en ook weer veel rust te geven. Ook het dragen van hakken heb ik een tijd lang niet gedaan om maar die voet rust te geven. Het was gympen tijd bij mij op mijn werk …

De huttentocht was een zware maar super gave ervaring weer met veel stijgen en dalen. In totaal hebben wij 90 km gewandeld in 7 dagen en dat is pittig in de bergen, kan ik je vertellen. Maar het is zeker de moeite waard geweest.

Maar nu ga ik mij weer heerlijk focussen op het hardlopen. Jawel, vandaag heb ik weer mijn Asics aangetrokken en ben een klein stukje gaan hardlopen. Wat heerlijk weer om dit te doen.

Heb ik het gemist?

Ja, ik heb het zeker gemist. Maar tijdens het wandelen is het niet zo dat ik dan liever had willen hardlopen. Het is een totaal andere sport en geeft je ook zeker endorfine als je de hut hebt bereikt.

Hardlopen is mijn sport, is mijn ding en ik vond het heerlijk om vandaag weer te lopen. Dus de komende tijd weer lekker vaak trainen, opbouwen naar een mooi doel. Welk doel dat is, weet ik niet maar heel stiekem ga ik weer voor de halve van Egmond. Genoeg tijd om op te bouwen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.