Gezonde spanning!

Drukte ... geen redenHet is voorjaar en dat betekent dat er weer veel hardloopevents staan gepland en dat er veel Hardloopmoeders zich gaan inschrijven of willen gaan inschrijven voor deze events.

Ik zeg: doen!!!

Maar …. 

ik merk, via social media en ook via privé berichten en van vriendinnen, dat er enige angst is om deel te nemen aan een van deze mooie hardloopevenementen. Redenen lopen uiteen van het te druk vinden bij de start/op het parcours, loop ik hem wel uit of om een andere reden. Angst om niks dames!

Daarom schrijf ik dit blog om iedereen te laten inzien dat het mee gaat vallen.

Er zijn een aantal dingen die er gebeuren voor en tijdens je event.

Voordat je je inschrijft voor een event, ga je natuurlijk kijken wat voor een event het is. Is je afstand haalbaar, waar is het, wat zijn de kosten voor een startbewijs en wanneer staat het gepland? Deze vragen zijn natuurlijk heel normaal en logisch om bij jezelf na te gaan of het überhaub kan. Het moet passen bij jou!

Heb je je eenmaal ingeschreven, wat onwijs cool is, dan ga je trainen voor dat event. Natuurlijk ben je nieuwsgierig en ga je er meer over lezen. Je gaat het event misschien wel online volgen en er zelf over meepraten on/offline. Allemaal prima om te doen, het werkt motiverend en doelgericht.

Een ding: laat je niet gek maken!

Vlak voor een event komen de kriebels. Dat is absoluut niet gek, dat is normaal! Kan ik het wel, vind ik het wel leuk, moet ik plassen tijdens de run, ben ik wel in vorm, vind ik het niet veel te druk? Allemaal vragen waar je nu geen antwoord op hebt dus kan je er ook nu niks mee. Je maakt jezelf alleen maar gek met dit soort vragen. Probeer het niet te doen.

Altijd heb je (gezonde) zenuwen vlak voor je event, ik noem het gezonde spanning. Of je het event al voor de tiende keer ervaart of voor de eerste keer, je hebt altijd die spanning. Echt waar, je hebt ze altijd. Het is en blijft een bepaalde onzekerheid die je hebt. Omarm die onzekerheid en ga lekker genieten en knallen.

Het startschot is gegeven en dat betekent dat jij na al die tijd van training eindelijk mag knallen. Je loopt lekker je afstand en kom je over die finish line dan zeg jij ‘ I just did it”!!

Het gaat uiteindelijk om één ding: heb vertrouwen in jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.