Een Hardloopmoeder in de lente!

Het is officieel Lente!! En ik denk dat iedereen er hetzelfde over denkt : eigenlijk!!!

Nu nog een lekker zonnetje en een fijne temperatuur en iedereen gaat weer lekker buiten hardlopen! Dat is het plan!!

Ik word altijd erg blij als de temperatuur weer een beetje omhoog gaat, de zon vaker schijnt en de wind niet meer zo koud is, om snel in de hardloopmodus te geraken en lekker wat kilometers buiten te gaan lopen.

Wanneer loop je hard als je een Hardloopmoeder bent?

Ik heb nu gemakkelijk praten omdat mijn kids 15 en 13 jaar zijn. Ik kan zonder mij zorgen te maken, doe ik natuurlijk wel maar niet om het alleen thuis laten als ik loop, de deur uitgaan en mijn rondje heerlijk in het zonnetje te lopen.

Maar, jij kan dat wellicht niet omdat je kindje nog te jong is. Dan is het van groot belang om goed je trainingen te plannen zodat ook jij in dat lente zonnetje kan hardlopen 🙂

Hieronder een aantal tips voor de verschillende leeftijdsfases

  • 0-4 jaar: Is je kindje nog erg jong dan is het ideaal om samen met haar/hem te gaan lopen terwijl jij de kinderwagen duwt! Je tempo zal wat lager liggen maar het is extra zwaar waardoor je een perfecte training hebt. Je kindje is ook lekker aan het genieten door buiten te zijn en jij kan heerlijk hardlopen! Tip: kies een goed pad uit en vooral niet tijdens spitsuur op het fietspad bv en al helemaal niet door het mulle zand of in het bos. 
  • 4-10 jaar: Breng je kind met de fiets in de ochtend naar school. Is de school bijna uit, ga dan hardlopend naar de basisschool en pik je kind op. Zij/hij lekker op de fiets en jij er achteraan. Ik heb het vaak gedaan en het is top. Het klopt dat je kind harder fiets dus spreek goed af waar zij/hij steeds even op je moet wachten ivm verkeer ed. Beiden thuis kan jij lekker douchen als je kindje even kan spelen of uitrusten van school.
  • 8-? jaar: Hetzelfde geldt voor een rondje bij jou in de buurt. Je kind pakt de fiets en jij loopt er naast heerlijk je rondje of een aangepast rondje zodat zij/hij gemakkelijk mee kan fietsen. Ook zo vaak gedaan. Het is gezellig, het is gezond voor allebei en je kan soms zelfs je tempo lekker opvoeren.
  • 10+ jaar: Samen hardlopen! Zo onwijs gaaf en gezellig en fijn!! Ik heb geluk dat een van mijn kinderen, mijn dochter, het erg leuk vindt om te gaan hardlopen. Met mij en zelfs zonder mij 🙂 Dus die ‘ verslaving ‘ heb ik goed bij haar weten over te brengen. Vaak in het weekend samen een klein rondje lopen. Meestal plak ik er nog een rondje aan vast.

Hoezo moeilijk om als je kinderen hebt te gaan hardlopen? De lente is de ideale tijd om deze opties hierboven op te pakken en uit te proberen mocht je dit nog niet hebben gedaan.                                                     

Ik beloof je, je gaat het onwijs leuk vinden!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.