Dam tot Damloop 2014

DamtotdamVoor de 30ste keer werd dit geweldige evenement georganiseerd. Het grootste hardloopevenement van Nederland.

Ik doe al jaren mee en ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik vind de voorbereidingsperiode ideaal. In de zomermaanden ben ik aan het trainen, de vakantie komt er tussendoor wat geen problemen geeft. Ik train net zo graag op een andere locatie als thuis dus mijn conditie kan ik op pijl houden. Temperatuur is meestal ook prima te doen. Het kan zijn dat het erg warm is tijdens het evenement wat natuurlijk het wat zwaarder maakt. Er zijn gelukkig voldoende drankposten en mocht het echt te gek zijn dan neem ik mijn eigen belt met flesjes mee. Dit jaar was het voor mij niet nodig om flesjes mee te nemen. Maar ik heb wel vernomen dat het in het begin van het evenement warmer was dan toen ik liep. Langs het parcours zijn er altijd mensen die hun tuinslang aan hebben staan zodat je wat verfrissing kan krijgen. Mooi is dat!!

Het evenement is opgebouwd uit een wedstrijdgedeelte, de Goede Doelen-lopers, de Businessloop, de mini Dam tot Damlopers en natuurlijk de Recreatielopers. Ook is er voor de wandelaars een Dam tot Damloop georganiseerd en is er een fietsclassic. De dag voor de 10EM was er de Dam tot Damloop by night over een afstand van 4 EM. Ook een waanzinnige ervaring lijkt me om aan mee te doen.

Ik heb meerdere keren meegedaan aan de businessloop en ook was ik af en toe een Goede Doelenloper. Ik vind het elke keer een ervaring om tussen al die mensen te staan in het startvak. Geweldig om te zien dat er zo veel mensen hardlopen!

Indra RijkenBegin september bestond Hardloopmoeders 1 jaar en om dat te vieren had ik een startbewijs weggegeven aan een fanatieke volger op Facebook en/of Twitter. Indra Rijken heeft gewonnen en samen hebben wij de start van deze Dam tot Damloop ervaren. Het was een leuke ontmoeting met haar. Ze heeft een PR gelopen en ook mij er flink uitgelopen 😉 Geweldig Indra!!!

Deze loop zal nooit vervelen. Het parcours is leuk omdat er altijd veel publiek aanwezig is die je tot aan de finish in Zaandam aanmoedigt. Er is volop muziek en de sfeer van de lopers is altijd goed.

Dus, ook volgend jaar doe ik mee, misschien wel met een grote groep Hardloopmoeders!! Doe jij dan ook (weer) mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.