Checklist zomervakantie

Wat neem ik meeVandaag was ik aan het hardlopen, het was warm, benauwd en mijn gedachten waren bij mijn vakantie-adres. Ik dacht aan veel dingen tegelijk, je kent het wel! Eigenlijk wel lekker want dan gaat het hardlopen vanzelf. Wat neem ik mee, wat moet ik nog aanschaffen en wie laat ik de post weghalen als ik weg ben?

Wij, (Hardloop)moeders, pakken tenslotte altijd de koffers in en moeten overal aan denken. Voorbereiden heet dat! Dit resulteert toch nog vaak  in een meningsverschil doordat ik dan toch iets vergeten ben mee te nemen. Dus ook dit jaar begin ik op tijd met mijn ‘lijstjes’  😉

Het erge is nl dat je vaak jezelf niet het belangrijkst vindt en dus ook wel eens iets voor jezelf vergeet.

Ik ben hier om je in ieder geval op weg te helpen hoe je goed voorbereid op zomervakantie gaat voor wat betreft het hardlopen!

Hardloopschoenen: Natuurlijk!! Maar zet ze dan ook echt klaar! Ik lees vaak berichten dat ze toch vergeten zijn….Goh wat is dat dan balen!

Downloaden Muziek: thuis of als je in ieder geval nog Wifi hebt, is het goed om je afspeellijst uptodate te maken en offline te zetten. Dit scheelt je straks enorm veel data of zelfs dat je met muziek kán lopen.

RunKeeper: Als je naar het buitenland gaat en niet veel data hebt dan is het toch handig om dit thuis alvast uit te testen of het bij je lukt. RunKeeper bv heeft alleen een GPS-verbinding nodig. Wat je doet is je roaminig/data bundel uitzetten voordat je start. Na je training druk je op pauze en als je Wifi hebt, thuis of straks in je appartement/huisje bv, verbind je je telefoon en kan je op stop drukken en kan je je training dus (gratis) uploaden.

Hardloophorloge: Leuk om je tijd en afstand te zien. Later ook te downloaden via je computer en zien waar je gelopen hebt! Vergeet niet je oplader voor dit horloge mee te nemen!

SmartPhone: je loopt vaak in een gebied dat voor jou onbekend is, dat kan soms angstig zijn omdat je niet weet wat je tegenkomt of waar je precies bent. Ik heb het zelf meerdere keren gehad. Ben zelfs eens door een enge hond aangevallen, stond op een verhoogd plateau en wist gelukkig wat “Help” in het Italiaans was … Met je smartphone bij de hand is dat een stuk relaxter. Je kan altijd bellen als dat nodig is.

‘Zoek mijn iPhone’ voor de iPhone-gebruikers: Deze kan je installeren (tip: doe het als je nog thuis bent) zodat je partner/kind(eren) kan zien waar je bent. Toch net weer even die veiligheid inbouwen. Ga ik trouwens ook doen. 

Kleding: afhankelijk van waar je naar toe gaat pak je ook je hardloopkleding in. Toch, als je naar een warm gebied gaat, neem dat een hemdje en een shirt met korte mauwen mee. Soms wil je afwisselen. Daarnaast natuurlijk je broek(je), sportbh en sokken in de koffer.

Wasmiddel: gooi gelijk je hardloopkleding na je training even in een sopje, dan blijven er minder geurtjes achter en kan je het  snel laten drogen.

Waterbelt: ben je in een gebied waar het erg warm is dan is het zo fijn als je een belt met flesjes mee kan nemen. Neemt niet veel ruimte in beslag en ik weet zeker dat je er profijt van gaat hebben. Zo kan je een wat langere training doen.

Cap/zonnebril: heerlijk tegen de zon.

Zo moet het zeker goedkomen lijkt me! Geniet van je gezin en van het hardlopen tijdens je zomervakantie!