Back to school!

Back to SchoolDat betekent voor je kinderen weer naar school! Nieuwe broodtrommel, misschien wel nieuwe schooltas, paar mooie nieuwe schoenen en kleding en hup ze gaan weer 5 dagen per week met alle regelmaat beginnen.

Als Hardloopmoeder kan ik hier natuurlijk over meepraten. Alleen ga ik geen nieuwe broodtrommel kopen want tja, op de middelbare school neem je een boterhamzakje mee met je boterhammen, Mama! Of doe je het met de broodtrommel die je al hebt, cool is het dan ook wel weer … Hier is het natuurlijk de nieuwe schriften, het kaftpapier, de schooltas en de meest leuke agenda!

Regelmaat

Ja, regelmaat, ook wij moeders gaan dit weer krijgen en dat voelt eigenlijk best lekker, al zeg ik het zelf. Weten waar je aan toe bent, wanneer wat gedaan moet zijn, wanneer wie sport en wanneer wat gegeten gaat worden om hoe laat en dus ook wanneer je zelf je training kan doen!

Voornemens

Ik weet het van mijzelf, altijd na een zomervakantie ga je weer (nieuwe) doelen stellen. Doelen die haalbaar zijn en ook probeer je bepaalde afspraken met jezelf te maken die je na wilt komen. 

Doelen stellen gaan bij mij altijd goed en dan bedoel ik ook dat het me altijd wel lukt om ze te halen. Mijn doel is vaak het trainen naar een mooi event.

Het gaat bij mij vaak om de afspraken die ik met mijzelf maak. Het zijn van die afspraken die te maken hebben met het lichtelijk veranderen van mijn gewoonten.

Zo spreek ik met mijzelf af dat ik bv bepaalde producten niet wil eten, zoals de vette snackjes in het weekend, die glaasjes wijn door de week elke dag veel fruit en groente ga eten.

Zo heb ik ook vaak het goede voornemen om bv elke dag te gaan planken of een aantal x per week een yoga-oefening te doen of toch wat vaker mijn rek- en strekoefeningen uit te voeren. Het gaat altijd wel even goed maar na een paar weken werken sommige voornemens niet meer bij mij!

Als ik er zo over nadenk is het grappig dat bepaalde voornemens altijd lukken, altijd slagen en sommigen totaal niet. Ik noem het grappig omdat ik blij ben dat het doel van het werken naar een hardloopevenement mij gelukkig altijd wel lukt, maar hoe kan het dan dat al die andere goede voornemens, want dat zijn ze echt, mij niet lukken?

Ik hoop daar toch eens achter te komen en misschien moet ik die voornemens niet al te streng opvatten en lekker blijven doen wat ik doe of te wel Carpe Diem!

Jij?